01. Maart 2017
YouTubers Furtjuh en Gewoon Thomas naar L.A. voor Nickelodeon Kids' Choice Awards

YouTubers Furtjuh en Gewoon Thomas naar L.A. voor Nickelodeon Kids' Choice Awards

Ook Little Mix, Ellen DeGeneres, Camila Cabello van Fifth Harmony en Demi Lovato zijn aanwezig bij de show

YouTube-sterren Rutger Vink (Furtjuh) en Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) reizen volgende week af naar Los Angeles om daar voor Viacom-zender Nickelodeon als social reporters verslag te doen van de Kids' Choice Awards. Daar nemen zij de volgers van zowel hun eigen kanalen als die van Nickelodeon Nederland mee op avontuur in de aanloop naar de Kids' Choice Awards en de show zelf. Furtjuh is tevens zelf genomineerd voor een award in de categorie Favoriete vlogger: Nederland en België. De Nickelodeon Kids' Choice Awards is op zondag 12 maart vanaf 19.00 uur te zien op Nickelodeon.

Sterren en slime!
De Kids' Choice Awards is dé awardshow waar kinderen centraal staan en waarin hun helden op film-, muziek- en televisiegebied geëerd worden. En... geslimed natuurlijk! Ook dit jaar wordt de show een waar sterrenspektakel, zo treden Little Mix, Machine Gun Kelly en Camila Cabello (bekend van Fifth Harmony) op tijdens de show. Maar ook o.a. The Chainsmokers, Nick Cannon, Ellen DeGeneres, Chris Evans, Kevin Hart, DJ Khaled, Demi Lovato, Chris Pine, Chris Pratt, Rico Rodriguez (Manny uit Modern Family), Zoe Saldana en sterren uit Nickelodeon-series Henry Danger (Jace Norman), Game Shakers (Thomas Kuc, Madisyn Shipman, Benjamin Flores Jr.), Nicky, Ricky, Dicky en Dawn (Mace Coronel, Aidan Gallagher, Lizzy Greene, Casey Simpson), De Thundermans (Jack Griffo, Kira Kosarin) en School of Rock (Breanna Yde, Ricardo Hurtado, Jade Pettyjohn, Aidan Miner and Lance Lim) hebben al aangegeven de show niet te willen missen. WWE worstel-superster John Cena presenteert de show.

Vele Nederlandse genomineerden
Dit jaar maken er meer Nederlandse sterren dan ooit kans op een award: Ali B, Britt Scholte, Broederliefde, Buddy Vedder, Rein van Duivenboden en Vajèn van den Bosch zijn genomineerd in de categorie Favoriete ster: Nederland. In de categorie Favoriete vlogger: Nederland en België zijn o.a. MeisjeDjamila, Furtjuh, OnneDi en Quinsding genomineerd. Nieuw dit jaar is de categorie Favoriete tv-serie: Nederland en België, met o.a. kanshebbers De Ludwigs, Brugklas en SpangaS. Fans kunnen nog tot maandag hun stem uitbrengen via kca2017.nick.com en via Facebook en Twitter met speciale hashtags per genomineerde. De Nederlandse winnaars krijgen hun prijs uitgereikt door Nickelodeon-gezichten Anouk Maas en Stef Poelmans tijdens de uitzending van de Kids' Choice Awards op zondag 12 maart vanaf 19.00 uur bij Nickelodeon.

Nickelodeon naar 24 uur
Vanaf 1 maart is Nickelodeon in heel Nederland 24 uur, 7 dagen per week te zien bij KPN, Telfort, XS4ALL op kanaal 33, Ziggo kanaal 29, Caiway kanaal 52 en T-Mobile Thuis kanaal 171 met originele Nickelodeon producties. Nickelodeon brengt overdag een combinatie van nagesynchroniseerde grote internationale series en lokaal geproduceerde shows. In de avond brengt Nickelodeon Splat: Nederlands ondertitelde vintage Nickelodeon originals als Ren & Stimpy, Rugrats (Ratjetoe), Angry Beavers (Boze bevers) en Kenan & Kel.

De Nickelodeon Kids' Choice Awards 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door Heelys en De Smurfen en het Verloren Dorp.

Over Nickelodeon Nederland
Nickelodeon is het merk voor kinderen binnen de merkenportfolio van Viacom International Media Networks Benelux. De van oorsprong Amerikaanse zender is wereldwijd één van de grootste entertainmentmerken voor kinderen, in Nederland is Nickelodeon de nummer 1 kinderzender. Het is de plek waar kinderen op de eerste plek staan; zij staan centraal in alles dat Nickelodeon doet. Van de ontwikkeling van series, websites, apps en social media tot events en consumentenproducten. De Nickelodeon-programmering is speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en bestaat onder meer uit live action, animatie en game shows.

Het entertainmentmerk besteedt veel aandacht aan het lokaliseren van de zender voor de Nederlandse kijker. Zo is een groot deel van de live action- en animatieseries in het Nederlands nagesynchroniseerd en zijn er veel producties te zien uit Nederland, zoals De Ludwigs, Race naar de KCA's, Grappenmakers en Cool Factor. Voor de jongsten is naast Nickelodeon ook Nick Jr. te zien. In 2016 was Nickelodeon met 17.9% marktaandeel onder 6-12 jaar marktleider en lanceerde Viacom Benelux de eerste mobiele on-demand propositie voor haar portfolio: de Nickelodeon Play app. Nickelodeon Play biedt een rijke entertainment-omgeving van shows, filmpjes en spelletjes speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd 6-12 jaar.____