31. Maart 2017
Peter Aerts nog één keer de ring in voor afscheidswedstrijd in Nederland tijdens Spike presents: World Fighting League

Peter Aerts nog één keer de ring in voor afscheidswedstrijd in Nederland tijdens Spike presents: World Fighting League

Bekijk hier de promo

Zondag 23 april gaat het gebeuren! De afscheidswedstrijd van drievoudig K-1-wereldkampioen Peter Aerts in Nederland. Na twee jaar afwezigheid keert The Dutch Lumberjack nog voor één keer terug in de ring. In 2013 had Peter Aerts zijn afscheidswedstrijd in Tokio, maar nu krijgen zijn Nederlandse fans de kans om de legende nog een keer te zien vechten tijdens Spike presents: World Fighting League, op zondag 23 april in TopSportCentrum te Almere.

Met meer dan 100 gewonnen partijen behoort Peter Aerts tot een van de meest succesvolle sporters ter wereld. Aerts, onder andere geroemd om zijn spectaculaire low-kicks, nam in 2013 afscheid in de ring tijdens zijn afscheidswedstrijd tegen Rico Verhoeven in Tokio. Hier verloor hij slechts nipt door een split decision van de jury. Op Oudejaarsavond 2015 viel de Nederlander in voor Jeromme Le Banner, die had afgezegd voor een partij tegen Kaido Hoovelson, tijdens Rizin in Japan. Aerts heeft nooit afscheid kunnen nemen van zijn Nederlandse fans en wil daarom een allerlaatste keer terugkeren in de ring, op eigen bodem. Zijn gevecht tijdens Spike Presents: World Fighting League tegen Tsotne Rogava zal het laatste gevecht zijn van de Lumberjack – een waardig afscheid, zowel voor hem als voor zijn fans.

Spike presents: World Fighting League #5: Champion vs Champion vindt op zondag 23 april plaats in TopSportCentrum Almere met 3 tournaments en 8 Super Fights.De ultieme kans om de legende Peter Aerts nog één keer in actie te zien, Voor kaarten en meer info: www.worldfightingleague.com

In de weken na het even zendt Viacom-zender Spike diverse wedstrijden op de zender uit. Welke fight wanneer te zien zijn, maakt Spike snel bekend.

Over World Fighting League
World Fighting League (WFL) is een Nederlandse organisatie die met een geheel nieuw concept een frisse wind laat waaien door de huidige vechtsport scene. WFL wil een platform creëren waarbij (huidige en aankomende) talenten, naast het volgen van een opleiding of hun baan, ondersteund worden in hun vechtsportcarrière. Naast het realiseren van hun ambities maken talenten ook nog eens kans op geldprijzen en het behalen van een WFL kampioenstitel, wat hen in staat stelt een succesvolle carrière op te bouwen in de vechtsport. Het doel van WFL is om de evenementen uit te laten groeien tot een gerenommeerd platform voor de nationale (en internationale) vechtsport scene waar betrouwbaarheid, sportiviteit en deelnemers die hun sport in positieve zin aan de buitenwereld tonen vooropstaan.

Over Spike
Spike is onderdeel van Viacom International Media Networks Benelux en biedt toonaangevend entertainment met een scherp randje, zoals Lip Sync Battle, Ink Master, Taken, The Magicians, Kingdom en Face Off. Met Spike presents brengt Spike de vechtsport dichterbij het publiek met het toonaangevende Bellator MMA, waarin 's werelds beste vechters het tegen elkaar opnemen in de ring, World Fighting League waar Nederlands vechtsporttalent een podium krijgt en documentaires over de beste Nederlandse vechters.

Spike is in het grootste deel van Nederland 24/7 gratis te ontvangen. In België is Spike van 21.00 uur-02.30 uur te zien (klik hier voor alle aanbieders).