19. Juni 2017
Fans helpen celebrity's aan dates in nieuwe MTV social show Single AF

Fans helpen celebrity's aan dates in nieuwe MTV social show Single AF

Volg o.a. Farrah Abraham, Courtney Act en Marnie Simpson vanaf 26 juni live online bij MTV en vanaf november op televisie

Bekende gezichten Farrah Abraham (Teen Mom), Marnie Simpson (Geordie Shore), Courtney Act (RuPaul's Drag Race), Jedward (Eurovisie Songfestival), Elliot Crawford en Casey Johnson gaan in MTV style de wereld over op zoek naar ware liefde en hebben jouw hulp nodig!

Vanaf 26 juni is de nieuwe show Single AF live te volgen via de online kanalen van Viacom-zender MTV. Het programma bestaat uit een multi-platform format dat fans kunnen volgen via Facebook, Instagram, Twitter en Snapchat. De zeven sexy and famous singles durven het avontuur aan en gaan via social media de liefde proberen te vinden. Het addertje onder het gras? De singles moeten overal voor in zijn en bereid zijn de datinggame 'the MTV way' te spelen.

MTV daagt de internationale sterren uit om bizarre dating theorieën te testen (kunnen ze bijvoorbeeld iemand daten die op hun vader/moeder lijkt?) en suggesties van fans op te volgen. Zo beslissen fans mee over wie hun volgende date wordt. De celebrity's reizen twee weken de wereld over om zoveel mogelijk mensen te ontmoeten en natuurlijk om te daten. Ook Amsterdam wordt hierbij niet overgeslagen; Courtney en Marnie hebben onze hoofdstad uitgekozen om te gaan daten, misschien wel met jou! Aan het einde van het avontuur nodigen de singles hun top-date uit in Parijs om te ontdekken of ze hun ware match hebben gevonden.

Volg de sexy singles van 26 juni tot 11 juli live op social media om hun avontuur mee te maken en zoek met ze mee naar hun match via @MTVsingleAF en #MTVsingleAF. Single AF is vanaf november ook op televisie te volgen op MTV.

Maak hieronder alvast kennis met de zeven moedige deelnemers:

Farrah Abraham was voor het eerst te zien in 2009 in de MTV-show 16 and Pregnant, sindsdien staat ze veel in de spotlights. Zo heeft Farrah haar eigen biografie uitgebracht, een album opgenomen en is ze bekend van de MTV spin-off serie Teen Mom. Met een zeer uitgesproken persoonlijkheid weet Farrah wat ze zoekt in haar ideale man: hij moet voornamelijk traditionele normen en waarden hebben. Zo moet de man de rekening betalen tijdens een date en zou Farrah nooit iemand daten die geen eigen huis of auto heeft. Farrah is bewust van haar confronterend gedrag dus dat kan nog voor interessante dates zorgen!

Het dynamisch duo Jedward werd bekend tijdens hun deelname aan de Ierse X-Factor in 2009 en timmeren sindsdien hard aan de weg naar roem. John en Edward staan ervoor open om verschillende soorten meiden te ontmoeten, maar zijn uiteindelijk op zoek naar diegene die hun hectische agenda begrijpt. John omschrijft zichzelf als zeer loyaal wanneer het op daten aankomt en zoekt een creatief typje. Zijn tweelingbroer Edward richt zijn pijlen liever op een praatgrage en actieve chick die geen spelletjes speelt. Met hulp van MTV gaan de broers er 100% voor. Kunnen hun dates de hectische tweeling bijhouden?

Sinds Marnie Simpson in 2013 het Geordie Shore huis betrad werd ze al snel de favoriet van heel veel kijkers. Op de voet volgde iedereen de knipperlichtrelatie tussen haar en Aaron, maar het mocht niet zo zijn. Nu is Marnie klaar om de wereld over te gaan op zoek naar haar ware match. Ze omschrijft zichzelf als dé perfecte vriendin en staat open voor alle matches, man of vrouw, zolang Marnie de vonk maar voelt. Ondanks dat Marnie zo openstaat voor de liefde vindt ze zichzelf hopeloos wanneer het op de juiste date aankomt. Zal de hulp van MTV en de kijkers Marnie het duwtje in de juiste richting geven? Donderdag 6 juli kun je Marnie in Amsterdam tegenkomen terwijl ze druk aan het daten is.

Officieel van down-under Australië, maar neergestreken in Los Angeles. Shane Jenek, beter bekend als Courtney Act, veroverde de wereld met haar halve finaleplek in de Australische Idols en als runner-up in RuPaul’s Drag Race. Best of both worlds: zo beschrijft Courtney zichzelf als “panseksueel”, wat inhoudt dat ze zich aangetrokken kan voelen tot iemand ongeacht geslacht, gender of identiteit. De ware liefde vinden is lastig omdat mensen naar eigen zeggen geïntimideerd zijn door Courtney’s sterke verschijning. Courtney’s perfecte match is iemand die zowel Courtney als Shane wil daten met evenveel liefde. Gaat ze haar match vinden in Single AF? Misschien wel in Amsterdam waar Courtney donderdag 6 juli is om een perfecte date te vinden

Ex boyband-lid Casey Johnson stond voor het eerst op het podium in 2014 waar hij, na zijn deelname in X-Factor, zijn opwachting maakte in de boybands Stereo Kicks en Union J. Sinds de break-up van Union J begin dit jaar staat Casey nog veel in de spotlights vanwege zijn sexy looks en opvallende lifestyle! Casey vindt zelf dat hij weinig geluk heeft in de datingscene omdat hij gewoonweg teveel keuze heeft. Hij is zoek naar een meisje dat zijn interesse weet vast te houden, maar ook iemand die zijn levensstijl bij kan houden zonder jaloers te worden. Zal hij de relaxte match vinden met de hulp van MTV en zijn fans?

Over MTV Benelux
MTV is het Youth & Entertainment-merk binnen de portfolio van Viacom International Media Networks Benelux. MTV brengt entertainment en richt zich op de belevingswereld van jongeren. Als onderdeel van Viacom, één van 's werelds grootste internationale mediabedrijven, is het voor MTV mogelijk om de Nederlandse en Belgische MTV-fans toegang te geven tot internationale sterren en shows, zoals Catfish, Teen Mom, MTV EMA en vele andere. Ook lokale producties spelen een grote rol bij MTV, zoals Ex on the Beach: Double Dutch en Dutch Ridiculousness. MTV is in Nederland te zien via Ziggo op kanaal #23 en KPN op kanaal #20 en in België te zien via Proximus op kanaal #162 en via Telenet op kanaal #19. Meer informatie over MTV is te vinden via mtv.nl en mtv.be.

*Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Donderdag 6 juli zullen Courtney Act en Marnie Simpson in Amsterdam zijn voor de opnames van Single AF. Neem voor interview- en andere mogelijkheden contact op met Danny Vormer, PR Manager MTV via danny.vormer@vimn.com of tel: 020-4937047 / 06-30786451.*