10. November 2017
Comedy Central presenteert The Roast of Giel Beelen

Comedy Central presenteert The Roast of Giel Beelen

Giel Beelen zegt geen sorry meer

Vanuit Giels Glazen Mansion maakte Viacom-zender Comedy Central vandaag bekend dat radio DJ Giel Beelen de nieuwe hoofdgast is van de tweede Nederlandse editie van ‘The Comedy Central Roast of…’. Als zogenaamde ‘shock-jock’ shockeerde hij regelmatig. Maar wat voor ‘shock-jock’ ben je eigenlijk als je het niet kan laten om achteraf toch steeds je excuses aan te bieden. Niet eens zo af en toe, maar echt altijd voor alles. Carnavalsverenigingen, dikke vrouwen, beroemdheden, iedereen kon op zijn welgemeende ‘sorry’ rekenen zodra diegene zich ook maar enigszins gekwetst voelde. Vanaf nu geen 'sorry' meer. Alles wordt gezegd. En niets wordt teruggenomen. Bovendien gaat Giel nu zelf ook eens flink aangepakt worden in The Comedy Central Roast of Giel Beelen, te zien op woensdag 13 december om 20.30 uur op Comedy Central. Sorry Giel.

The Comedy Central Roast of Gordon was vorig jaar de eerste succesvolle Nederlandse editie van het iconische Comedy Central programma. Nu is het de eer aan Radio DJ Giel Beelen die onlangs het idealistische 3FM verruilde voor het commerciële Radio Veronica. Van Glazen Huis naar Glazen Mansion. Naast Gordon gingen onder andere Rob Lowe, Justin Bieber, Donald Trump, James Franco en Charlie Sheen hem al voor. "We only roast the ones we love".

In The Roast of... worden Roastees geconfronteerd met gênante momenten en hun opvallende eigenschappen. Onder leiding van een messcherpe ‘Roast Master’ krijgt Giel Beelen het vuur aan de schenen gelegd door zijn ‘frenemies’, bestaande uit een panel van bekende Nederlanders die zich zijn collega’s, vrienden en vijanden noemen. Echter, geen hoor zonder wederhoor. Het vuur wordt extra opgestookt wanneer Giel Beelen aan het einde van de show zijn vlijmscherpe repliek mag geven. Wie de eervolle rol van Roast Master vervult en wie plaats gaan nemen in het Roast panel, maakt Comedy Central binnenkort bekend.

De kersverse Roastee Giel Beelen:
“Ik vind het onwijs tof en een hele grote eer. Het is te gek dat Comedy Central het lef heeft gehad om de traditie te starten om elk jaar een Roast te houden en ik ben heel trots dat ik de tweede Roastee ben die plaats mag nemen op die erestoel.”

Judith Peters, VP Head of Comedy Central & Spike:
“Gordon was vorig jaar de gedroomde eerste Nederlandse ‘Roastee’. We hebben toen als Comedy Central laten zien dat we de internationale show van The Roast of…kunnen evenaren en hebben hiermee de lat voor onszelf direct hoog gelegd. In Giel Beelen zien wij de ultieme kandidaat voor deze tweede editie. Hij zoekt grenzen op, maar gaat er des te vaker overheen. Deze keer zonder excuses. Een schone taak voor het Roast panel om hem eens op het grillrooster te leggen en er een memorabele tweede editie van te maken.”

The Comedy Central Roast of Giel Beelen is op woensdag 13 december om 20.30 uur te zien op Comedy Central. De productie van deze tweede editie is ook dit jaar in vertrouwde handen van MasMedia.

Praat mee via de hashtag #GielRoast

Noot voor de redactie:
Neem voor interviewaanvragen met Giel Beelen i.v.m. The Comedy Central Roast of Giel Beelen contact op met Marieke Saly, PR Manager Comedy Central, marieke.saly@vimn.com of tel:+31204937049 / +31623887573.

De opname van The Comedy Central Roast of Giel Beelen vindt plaats op donderdag 7 december in Studio 21. Interesse om verslag te doen van de rode loper en/of interesse om bij de opnames aanwezig te zijn? Neem dan ook contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Over Comedy Central
Comedy Central is onderdeel van Viacom International Media Networks Benelux. Het is het comedy merk in het zenderportfolio van Viacom Benelux en de nummer 1 zender in Nederland en Vlaanderen op het gebied van comedy. Comedy Central zendt 24 uur per dag internationale top comedy series als South Park, Bob’s Burgers, Modern Family en The Daily Show uit.