06. April 2018
Vanavond is het Bellator Fight Night voor Denise Kielholtz en Jorina Baars

Vanavond is het Bellator Fight Night voor Denise Kielholtz en Jorina Baars

Vanavond maken twee vrouwelijke Nederlandse atleten hun opwachting tijdens Bellator 196 en Bellator Kickboxing 9 in Boedapest. De Amsterdamse Denise Kielholtz neemt het op tegen Petra Castkova in de Bellator kooi tijdens Bellator 196. Jorina Baars uit Den Helder staat in de ring tegenover Athina Evmorfiadi. Viacom-zender Spike zendt de twee topevenementen zaterdag 7 april uit op één avond. Kijk om 21.30 uur eerst Bellator 196: Henderson vs Huerta én Denise Kielholtz vs Petra Castkova, gevolgd door de documentaire Spike presents: Unbeatable Baars waar Jorina Baars door Spike op de voet wordt gevolgd tijdens haar voorbereidingen voor haar partij in Boedapest. Om 00.00 uur is het resultaat van haar voorbereiding te zien tijdens Bellator Kickboxing 9.

Denise Kielholtz vs Petra Castkova
Nederlandse Bellator kickbokskampioen Kielholtz heeft een nieuwe tegenstander gekregen en staat daarmee tegen over Petra Castkova.Tijdens Bellator 188 afgelopen november choqueert ze de MMA-scene door als kickbokser de partij te beëindigen met een submisson. In eerste instantie zou Kielholtz het in Boedapest opnemen tegen Lena Ovchynnikova. De laatstgenoemde moet jammer genoeg afzeggen in verband met een blessure. Bellator heeft toch een nieuwe tegenstander gevonden. Dit weekend staat Kielholtz tegenover de Tsjechische Petra Castkova. Zij heeft een record van 3-2 en heeft al haar overwinningen behaald door jurybesluit.

Jorina Baars vs Athina Evmorfiadi
De ongeslagen Nederlandse kickbokssensatie Jorina Baars maakt haar rentree tijdens Bellator Kickboxing 9. Maar liefst 47 tegenstanders hebben geprobeerd Baars te verslaan, maar geen van hen is dat nog gelukt. Net als Kielholtz heeft ook Baars van tegenstander moeten wisselen. Ze zou het opnemen tegen Julie Burton. Maar ook hier sloeg blessureleed toe. Baars’ nieuwe tegenstander Athina Evmorfiadi zal met 10 winstpartijen en 3 nederlagen de grootste uitdaging uit haar carrière trotseren. Evmorfiadi is de grote underdog in deze partij. Ze heeft niks te verliezen. Dit maakt haar alleen nog maar gevaarlijker voor Baars.

Docu Spike presents: Unbeatable Baars
Ongeslagen kickbokskampioene, overwinnaar van de onverslaanbaar geachte Cyborg en van de Thaise transgender Nong Thoom in de ring: Jorina Baars. Terwijl haar mannelijke evenknie in de kickbokswereld niet van de televisie is te slaan, wordt Jorina buiten haar eigen Den Helder nauwelijks herkend. Spike volgt Jorina in het laatste deel van haar voorbereiding naar Bellator Kickboxing 9 in Boedapest. In haar eigen sportschool die ze samen met vijftien vrijwilligers runt, terwijl ze als portier werkt bij de Amsterdamse poptempel Paradiso. Naar Amsterdam waar ze twee keer per week traint in de sportschool van Bert Kops voor sterkere sparringspartners waaronder Bellator-atleten Gegard Mousasi en Denise Kielholtz. Wat drijft Jorina, wat zijn haar ambities en hoe frustrerend kan het zijn drijft om die te bereiken als bijna geen enkele vrouw meer tegen haar wil vechten?

Meer weten over Bellator 196 en Bellator Kickboxing 9, kijk dan op www.spiketv.nl voor het laatste nieuws.

Over Spike
Spike is onderdeel van Viacom Benelux en biedt toonaangevend entertainment met een scherp randje, zoals Lip Sync Battle, Ink Master, Taken, Ghost Adventures en Face Off. Maar Spike is ook de bestemming voor (live) sports zoals het toonaangevende Bellator MMA en World Fighting League, waarin 's werelds beste vechters het tegen elkaar opnemen. Spike is in het grootste deel van Nederland 24/7 gratis te ontvangen, onder andere op Ziggo kanaal #16, KPN kanaal #13. In België is Spike van 21.00 uur-02.30 uur te zien (klik hier voor alle aanbieders).